Alcomex preferovaný dodavatel PAL-V

Když Robert Dingemanse před patnácti lety přišel se svým nápadem na létající auto, málokdo ho bral vážně. PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) nyní získalo schválení od vlády, vůz lze používat na silnici. „K našemu překvapení je jen v Nizozemsku objednáno a zaplaceno více než 50 létajících vozů a každý týden přibývá objednávka. První vozy budou dodány na konci roku 2022. Máme také objednávky z dalších 14 zemí. „

PAL-V Liberty má dojezd 500 kilometrů a jednoduše létá s normálním benzínem. V tuto chvíli je to jediný způsob, jak dosáhnout efektivního dojezdu, protože technologie baterií ještě není dostatečně vyspělá. Baterie mají v současnosti nízkou hustotu energie, a proto jsou příliš těžké. V příštích letech budou samozřejmě zvažována alternativní paliva, hybridní řešení a vylepšené technologie baterií.

Alcomex přispěl k návrhům a řešením pružin. Konstrukce, které jsou co nejlehčí. Díky těmto řešením a službám bylo společnosti Alcomex Springs povoleno dodávat pružiny pro PAL-V Liberty a po úspěšném auditu byla přidána na seznam schválených dodavatelů PAL-V. Podařilo se nám za to získat i ocenění v listopadu 2021.

logo alcomex